tisdag 17 januari 2012

Klockan tickar ner

På torsdag ska vi redovisa vårt gestaltande grupparbete om gränser. Det är en intressant process att koka ner alla våra undersökande delmoment till något att presentera inför klassen. Men det känns som vi är på god väg och det kan bli snyggt! Låt se bara hur resultatet blir och framför allt, hur det mottas och tolkas av publiken.  


I vår process har vi prövat olika gränser genom att bland annat gå på yoga ( med målgruppen seniorer ), haft offentlig frukostpicnic i skolbiblioteket, dumpstrat ( sopdykt ), lagat mat endast på slängda varor, frågat efter gratis varor i butiker och ätit en måltid helt bestående av slängd mat. Våra personliga gränser har också prövats i långa lägerliknande dagar i vår grupp bestående av åtta tjejer. Vi har även fortsatt med vårt frenetiska kartläggande över våra resvägar, samt arbetat med allt ifrån utgångsdatum till måttstockar för att sammanföra allt i siffror och diagram. Eftersom gränser är ett så otroligt vitt begrepp har våra aktiviteter varit av väldigt spridd karaktär. För att få en sammanhållande struktur har vi därför valt att sammanföra datan genom att använda oss av grafiska system och siffror. Något väldigt diffust och svårdefinierbart översätts här i statiska siffersystem.    


Låter detta förvirrande? Misströsta inte... En mer tydlig presentation och bilder av vår  kommer i slutet av veckan. Sen får ni skapa er egen tolkning av vår gestaltning. 


På återseende!



Inga kommentarer:

Bloggintresserade